Nyhedsbrev

Kaffebordet - Nyt program fra 2018:

"Kaffebordet" er både koncert, forestilling og foredrag: En levende fortælling om kaffens historie, der afspejler vores tro og traditioner igennem musik, 3 veldækkede kaffeborde, historiske dragter, smagsprøver og meget mere. . .

Kaffe er noget vi alle har en holdning til, hvad enten vi drikker det eller ej. En kaffeinvitation er en udstrakt hånd som inviterer til samvær og dialog.

Foredraget behandler emner som "Er kaffe det 3. sakramente? Hvordan har kaffe været med til at bære troen gennem flere hundrede år? Hvordan bliver kaffe i dag brugt som danskernes sociale lim? 

I krigssituationer og ved fejringer har kaffe til alle tider haft en betydning.

"Kaffebordet" kombinerer foredrag og koncert i et to timers arrangement: Iført historiske dragter fører Historicum og Krydsfelt publikum gennem en helhedsoplevelse, hvor der både er noget for synet, hørelsen, føle- og smagssanserne med et traktement af historiske kager og selvfølgelig kaffe.

Med kaffen som omdrejningspunkt udforsker forestillingen vores danske kulturhistorie, og tilbydes publikum et nyt og spændende perspektiv på de historiske tendenser og begivenheder, som har været med til at forme vores samfund i dag.

Til at underbygge fortællingerne dækkes kaffeborde fra tre forskellige tidsperioder, som danner kulisse for forestillingen. Publikum får i pausen mulighed for at se, røre og stille spørgsmål til de medbragte effekter og fortælleting

Annette Herbst fra Historicum, står for den fortællende del. Historicum er en virksomhed, som arbejder med historisk formidling og er bl.a. kendt fra DR tv-serien "Historien om Danmark". Om Historicum

Musikken leveres af ensemblet Krydsfelt og består af et udvalgt repertoire af både klassisk - og folkemusik fra 1600-1900tallet på hhv. blokfløjte og drejelire.  Om Krydsfelt

Arrangementet kan med fordel kombineres med servering af kaffe fra arrangørens side og egner sig både til sognegårde, kirker, kulturhuse, biblioteker og lig. steder eller i telt (hvilket kan aftales nærmere).

*Vi udleverer opskrifter til arrangøren, som står for at bage kagerne. Hvis arrangøren i stedet ønsker at vi medbringer kagerne kan det bestilles mod betaling.

Pris. 12.000 kr. inkl. transport

Booking: info@historicum.dk
Oplev arrangementet på 2 min. herunder.

 


Copyright 2014 www.historicum.eu